ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σελίδες

Κολυμπώντας με τα Guppies!!

Με την κοινή του ονομασία να αντιστοιχεί στο παιχνιδιάρικο ´Guppy´ και την επιστημονική στη λατινική Poecilia Reticulata, το δημοφιλές αυτό ψάρι θεωρείται ένας από τους πιο αγαπημένους ενοίκους των απανταχού ενυδρείων. 

 
Τα πολύχρωμα και ζωηρά Guppies προέρχoνται από την Κεντρική και Νότια Αμερική και πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι λόγω της όχι και τόσο απαιτητικής τους φροντίδας, είναι ιδανικά για νέους ιδιοκτήτες ενυδρείου. Μάλιστα, εάν έχουν τις κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης και φροντίδας μπορούν να ζήσουν 2 με 3 χρόνια. 

Ιδανικό περιβάλλον για τα γκάπι είναι ένα ενυδρείο 50 λίτρων και πάνω (ανάλογα με τον αριθμό των ψαριών που πρόκειται να φιλοξενήσουμε). Τα φυτά είναι απαράτητα για την καλύτερη διαβίωση των συγκεκριμένων ψαριών. Επίσης, επειδή είναι πολύ κινητικά ψάρια χρειάζονται αρκετό ελεύθερο χώρο. Χρειάζονται σχετικά σκληρό νερό και για το λόγο αυτό καλό είναι να χρησιμοποιείτε χαλίκι ή πέτρες από ασβεστολιθικό υλικό που βοηθάει. Η ενδικτική θερμοκρασία του ενυδρείου είναι από 23 έως 27 βαθμούς, αν και αντέχουν σε χαμηλότερες ή υψηλότερες θερμοκρασίες. Το κοινό νερό της χώρας μας θεωρείται ιδανικά για τα ψάρια αυτά.

Είναι ιδιαίτερα κινητικό ψάρι και κινείται σε όλο το χώρο του ενυδρείου και αρέσκετε να ζει ομαδικά. Μπορεί να συμβιώσει άνετα με πολλά άλλα είδη ειρηνικών ψαριών, αλλά όχι με μεγάλα ή επιθετικά ψάρια όπως μονομάχους για υπάρχει κίνδυνος σοβαρών τραυματισμών.
Θεωρείται παμφάγο ψάρι και δέχεται σχεδόν όλες τις τροφές του εμπορίου και χρειάζεται τάισμα 1-2 φορές την ημέρα.

Τα θηλυκά γκάπι είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος (το μήκος του θηλυκού είναι περίπου 6 cm, ενώ του αρσενικού είναι συνήθως 4 cm), αλλά δεν έχουν τόσο έντονα χρώματα όπως τα αρσενικά. Επίσης, τα αρσενικά έχουν μακρύτερες και μεγαλύτερες ουρές, καθώς και ένα μακρύ ραχιαίο πτερύγιο που πολλές φορές μοιάζει με κορδέλα.