ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σελίδες

Τροφή και τάισμα ψαριών ενυδρείου!



Ο νέος κάτοχος ενυδρείου πρέπει να ενδιαφερθεί πρώτα από όλα για την σίτιση των ψαριών του. Μέσα στον χώρο του ενυδρείου τα ψάρια δεν μπορούν να βρουν τροφή και για αυτό το λόγο υπεύθυνοι για την ικανοποίηση των διατροφικών τους συνηθειών/αναγκών είμαστε εμείς.
Ευτυχώς για εμάς η βιομηχανία έχει κάνει πολλές έρευνες και μελέτες τα τελευταία χρόνια και έτσι μπορούμε να προμηθευτούμε από το εμπόριο τροφές που ικανοποιούν όλους τους τύπους ψαριών.

Οι τροφές μπορούν να έχουν διάφορες μορφές:

1. Φυλλαράκια διαφόρων ειδών

2. Ράβδους (sticks) διαφόρων ειδών

3. Χάπια (pellets) διαφόρων ειδών (3.1 επιπλέοντα χάπια, 3.2 χάπια βυθού)

τροφές για ενυδρεία

Τα χάπια βυθού είναι ιδανικά για catfish και loaches τα οποία αναζητούν την τροφή τους στον πάτο του ενυδρείου.

Υπάρχει επίσης και τροφή σε σκόνη η οποία χρησιμοποιείτε κυρίως για την σίτιση νεογνών καθώς το μικρό μέγεθος της τροφής επιτρέπει στα μικρά ψαράκια να την καταναλώσουν και το πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία περιεχόμενο αυτής της τροφής βοηθά στην υγιή ανάπτυξη των νεογνών:


Κατεψυγμένη τροφή μπορεί επίσης να δοθεί στα ψαράκια μας, επιλέγοντας από μια ποικιλία σκουληκιών που κυκλοφορούν στα μαγαζιά. Ζωντανή τροφή όπως Daphnia, Tubifex, artemia salina, αυγά κουνουπιών, κόκκινο σκουλήκι και σκουλήκια που ζουν στο έδαφος είναι ιδανική. Ιδιαίτερη προσοχή όμως αν μαζευτεί η ζωντανή τροφή από εσάς από την φύση. Μη μαζεύεται σκουλήκια για παράδειγμα από μέρη όπου υποψιάζεστε ότι ραντίζουν εκεί κοντά, διότι τα ψάρια σας θα δηλητηριαστούν. Η ζωντανή τροφή είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και ανάλογα με το είδος της τροφής, το κυνήγι που θα κάνουν τα ψάρια σας για να την πιάσουν θα τα βοηθήσει να διατηρήσουν τα βασικά τους ένστικτα. Μπορείτε να δημιουργήσετε καλλιέργεια ζωντανής τροφής σπίτι σας με τα ειδικά πακέτα που υπάρχουν στα μαγαζιά.

Μπορείτε να δίνετε στα ψάρια σας και καρότο, σπανάκι, συκώτι, αρακά, μικρά κομάτια ψαριών, βοδινό, μύδια κ.α.

Προσοχή, δεν τρώνε όλα τα ψάρια τα ίδια είδη τροφής. Πριν ρίξετε τροφή μάθετε τις διατροφικές συνήθειες των ψαριών σας και αποφασίστε προσεκτικά. Σημαντικό είναι να επισημάνουμε τα ψάρια που έχουμε στο ενυδρείο μας να έχουν ίδιες διατροφικές ανάγκες μεταξύ τους.

Μη ταϊζετε τα ψάρια σας την ίδια τροφή σε καθημερινή βάση όσο καλή και αν είναι αυτή. Καταντά βαρετό και μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Δοκιμάστε αλλαγές στην τροφή τους. Ίσως στην αρχή να μην πλησιάσουν την καινούργια τροφή, αλλά με τον καιρό θα την συνηθίσουν.

Αποφύγετε την μεγάλη ποσότητα τροφής, διότι διαφορετικά όση τροφή δεν καταναλωθεί κατακάθετε στον πάτο του ενυδρείου με αποτέλεσμα να μολυνθεί το νερό και σαν αποτέλεσμα και τα ψάρια μας. Ταϊστε ποσότητα που μπορούν να την καταναλώσουν μέσα 2 με 5 λεπτά.το πολύ. Ταϊστε τα ψάρια σας το πρωί, το μεσημέρι και το βράδι, όχι περισσότερες φορές. Φροντίστε στην περίπτωση που φροντίζετε το ενυδρείο σας με άλλους, να τους ενημερώνεται αν τα ταϊσατε για να απογύγετε τυχόν επανάληψη ταϊσματος μετά από λίγο. Φροντίστε επίσης τα ψάρια που αναζητούν τροφή το βράδι (με το που σβήνετε το φως) να βρίσκουν τροφή, ρίχνοντας λίγη με το σβήνετε τα φώτα.