ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σελίδες

Ψάρια και Προβλήματα Ματιών!!!

Ψάρια και Προβλήματα Ματιών

      ΕΞΟΦΘΑΛΜΙΑ
     Αυτό το πρόβλημα κατατάσσεται περισσότερο στα ιατρικά σύνδρομα παρά στις ασθένειες, παρότι υπάρχουν κάποιες θεραπείες. Τα συμπτώματα είναι μερική ή ολική εξάρθρωση του ματιού από την βάση του και συμπίεση του οπτικού νεύρου με αποτέλεσμα την τύφλωση.
     
 ΕΛΚΟΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΟΕΙΔΟΥΣ ΧΙΤΩΝΑ
     Το έλκος του κερατοειδούς χιτώνα αναπτύσσεται στον κερατοειδή του ματιού των ψαριών. Ο κερατοειδής είναι ένα προστατευτικό στρώμα που καλύπτει την περιοχή των ματιών των περισσότερων ψαριών. Όταν υπάρχουν διαταραχές στον κερατοειδή, ένα έλκος μπορεί να αρχίσει να αναπτύσσεται. Το έλκος αυτό μπορεί να γίνει σταδιακά χειρότερα, και μπορεί ακόμη και να προκαλέσουν τελικά ρήξη του ματιού. Η συνηθέστερη θεραπεία για το έλκος του κερατοειδούς χιτώνα περιλαμβάνει αντιβιοτικά που εφαρμόζονται απευθείας στα μάτια του ψαριού. Ωστόσο, τα έλκη του κερατοειδούς στα ψάρια συχνά αντιμετωπίζονται με συμπληρωματικά φάρμακα που προστίθενται άμεσα στο νερό του ενυδρείου στις κατάλληλη μερίδες.
 
     ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ
     Ο καταρράκτης στα ψάρια είναι σχετικά σπάνιο φαινόμενο, παρότι μπορεί να δημιουργηθεί κάποιες φορές. Ιατρικά, ο καταρράκτης είναι θόλωση του φακού του ματιού τους. Αυτό μειώνει την ικανότητα της όρασης και μπορεί να μειώσει έτσι και την ικανότητα του ψαριού να τραφεί. Ο καταρράκτης συνήθως προκαλείται από έλλειψη θρεπτικών ουσιών στον οργανισμό ή από κάποιο τραυματισμό. Ένας τρόπος να αποφύγετε αυτό το φαινόμενο είναι να φροντίσετε να τρέφετε το ψάρι σας σωστά και ισορροπημένα.
 
    ΟΙΔΗΜΑ ΚΕΡΑΤΟΕΙΔΟΥΣ
     Είναι μια κατάσταση που συνήθως εμφανίζεται όταν ερεθιστεί ή φέρει φλεγμονή ο κερατοειδής του ματιού των ψαριών. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα στην υπερβολική συσσώρευση υγρών στο μάτι και τότε το μάτι γίνεται θολό. Προκαλείται από βακτηριδιακή μόλυνση και θεραπεύεται με κατάλληλη χρήση αντιβιοτικών.
 
     ΤΥΦΛΩΣΗ
     Σε μερικές περιπτώσεις, τα μάτια των ψαριών μπορεί να υποστούν μεγάλη βλάβη που δεν μπορεί να θεραπευτεί. Αυτό μπορεί να προκληθεί από πολλούς παράγοντες αλλά οι πιο κοινοί είναι η φυματίωση ή ο σοβαρός τραυματισμός στο κεφάλι του ψαριού. Τελικά, η κόγχη του ματιού τους, γεμίζει με ιστό όταν η βλάβη έχει επιδιορθωθεί. Τα ψάρια αυτά μπορούν να λειτουργήσουν στο ήμισυ με μόνο ένα υγειές μάτι αρκεί να τρέφονται σωστά και στην περίπτωση αυτή φροντίστε το ψάρι να μην αποτρέπεται από τα άλλα στο να τραφεί.